Мъжете обичат секса, зависими са от него. Мъжете имат нужда от секса така, както болен - от лекарства. А отказът на мъжете от секс е необясним феномен като този страстен пушач да откаже сутрешната си цигара.
Защо мъжете отказват секс?
От край време сме свикнали, че мъжете не могат да живеят без секс. Дали е така наистина обаче? Често сме участвали в мъжки разговори, когато основната тема са хвалбите свързани със секса. Но дали, когато мъжете са насаме със себе си или с половинката си, продължават да бъдат така вулгарни?

Мъжете, макар и доста по-рядко от жените, също отказват секс. Това разбира се не означава, че любимият ви мъж вече не ви намира за привлекателна и не го възбуждате. Има си съвсем логично обяснение защо мъжете отказват секс, така че ви е нужно само малко търпение докато меракът на половинката ви са секс е отново на лице.

„Скъпа, не ми се прави секс точно сега“ може да означава много неща:

Изморен съм след работа


Дори и на представителите на силния Защо мъжете отказват секс?пол понякога се случва да бъдат слаби, изморени и без грам сили за каквото и да било, включително и за секс. А когато не са във върхова физическа форма, мъжете имат едно наум, че могат и да се изложат в леглото, така че повечето предпочитат да не рискуват. Недоспиването, водещо до умира, също е фактор мъжете да откажат поредната доза секс, тъй като се чувстват неспособни да задоволят сексуалните желания на половинките си.

Прекалено ми е затормозено съзнанието

За мъжете сексът малко или много е свързан и с психология. Често съзнанието на мъжете е затормозено с мисли за работа, важни дела и всякакви други задължения. Понякога именно сексът е начин за разтоварване на излишния багаж от съзнанието. В други случаи стресът надделява и положителният ефект на секса върху съзнанието напълно липсва. Мъжете трудно или въобще никак не могат да вършат две неща едновременно. Така че надали, ако един мъже мисли за работа и прави секс, сексът ще бъде хубав.

Не знам дали ще ми „стане“

Липсата на ерекция е нещо нормално след една определена възраст. В този случай схващането на Алън и Барбара Пийз в книгата им „Вечната война за вдигнатия капак на тоалетната чиния“, че „мъжете са газови котлони, а жените – електрически фурни“ е малко преобърнато. Мъжете на възраст се нуждаят от малко повече време, за да се настроят на вълна секс. И когато половинката им иска да попалуват на момента, първата мисъл на мъжете е „дали ще им стане“. Тук става въпрос за мъжко достойнство, което мъжете се опитват да съхранят по всякакъв начин, дори и с отказа от секс. За някои мъже фактът, че отказват секс, също е повод да си мислят, че губят достойнството си, но все пак решават да изберат по-малкото зло.

Липсата на ерекция може да бъде и индикатор и симптом на някои болести.

Дали ще съм достатъчно издръжлив


Преждевременната ерекция е повод за една доста сконфузна ситуация, която провокира желанието на мъжете да се изпарят и да изчезнат в дън земя. След един подобен неуспешен сексуален подвид нищо чудно, че мъжете може и да се замислят дали да се възползват от следващата възможност за секс. Преждевременната еякулация накърнява мъжкото достойнство и кара мъжете да смятат, че не са изпълнили съпружеския си дълг – да задоволят сексуалните нужди на жена си. Страхът от такъв гаф подтиква много мъже да посегнат към така познатото хапче за секс.

Защо мъжете отказват секс?Негативно влияние върху либидото имат и цигарите, алкохола, преяждането, употребата на лекарства.

Тютюнопушенето стеснява кръвоносните съдове и съответно възпрепятства притока на кръв към пениса. Алкохолът пък увеличава желанието за секс, но намалява физическата възможност да се осъществи сексуален акт. Алкохолът деактивира нервни центрове, имащи важно значение за сексуалния подвиг. Преяждането пък води до желание единствено за сън, мързелуване и излежаване. И, както се казва в едно колоритно риалити шоу, „сексът е само мираж“. Някои лекарства пък оказват влияние върху либидото като антидепресантите например.

Намалените количества на тестостерон в кръвта са основната причина за липсата на сексуално желание при мъжете.

Мъжете отказват секс и при проблеми във връзката


В епизод от сериала „Californication“ пък един от героите отказваше секс на съпругата си, а в същото време правеше порнографски снимки на асистентката си в офиса, чието ежедневно бельо се състоеше от жартиери, изрязани прашки или въобще без прашки, а палавият й поглед говореше само едно „искам те тук и сега“ или пък „бъди мой господар или аз ще стана твоя господарка“.

Рутината в брака, всекидневните разговори с половинката ви за работа и битови проблеми, липсата на разнообразие в секса може да намали сексуалното желание на някои мъже. Представителите на силния пол са ловци и завоеватели по природа, а когато всичко им се поднася на готово, то не представлява такъв голям интерес за тях. Когато един мъж знае, че може да получи по всяко едно време от денонощието, какво му пречи да откаже веднъж, два пъти и да предпочете телевизора, мача и бирата пред секса.