ли сте на статии за това как жените не харесвали порно. Аз попадам доста често. Е това не е така. Като жена мога да го твърдя. И мен ако ме питат ще кажа - О, Боже, не!
Защо жените толкова се срамуват от тази своя малка страст и аз не мога да си го обясня, но явно по някакъв начин е наложено, че само мъжете гледат и мастурбират на порно. То не бяха филми, клипове и какво ли още не. И винаги в основта им е силният пол.
Е да си кажем направо няма нищо срамно в това една млада жена, а и не само млада, всяка една жена, да гледа порно и да се самозадоволява. Щом един мъж може, значи и тя може. Но по някакъв начин ние сме потиснати и не смеем да го показваме и казваме, това си е нашата малка тайна. Е нека си остане нашата малка тайна тогава. Тайните са хубаво нещо, когато не нараняват никого.

Ако пък има мацка, която иска да си го признае, нека го направи без срам! Ние сме зад теб, която и да си ти, защото знаем какво е!
И така, защо на една жена може да й хареса да гледа порно?
В този случай порното може да бъде образователно – както мъжете, така и жените имат желание да знаят повече за секса, независимо от възрастта си. Почти винаги може да се види нещо, ако не ново, то поне необичайно. Има и друго – знаейки, че вие мъжете обичате порно, ние искаме да знаем защо точно, какво намирате в него. И затова сядаме и ние да погледаме.
Да не говорим, че както за един мъж филмчетата тип XXL са възбуждащи, така те могат да възбудят и една жена. Което също може да е причина тя да гледа – сама или с мъж. Разбира се, зависи от конкретното филмче – ако е с две жени, вероятността да й хареса е по-малка, но пак съществува. Има го и любопитството – все пак Ева е тази, която е взела ябълката. Ясно е, че женското любопитство край няма, така че това си е една съвсем сериозна причина една жена да поиска да погледа какво е това животно порното. Всички тези причини могат да накарат една жена да го гледа, а нищо чудно и да й хареса.

Така стигаме да втория сценарий – когато тя е с гаджето си. Тогава тя може да е “за” порното по няколко причини – първо, забавно й е да гледат заедно, да обсъждат и т.н. Второ, и на двамата им действа възбуждащо, така че гледането може лесно да премине в действие, да стане една по-различна любовна игра.
Освен това, ако двамата са заедно от дълго време, естествено е да искат да правят много неща заедно, защо не и да гледат порно.
Така че изобщо не е необичайно една жена да гледа късните филмчета и това да й харесва. Остава вторият въпрос – за жените, които не обичат да го правят и за вероятните причини една жена да е против порното.

Чисто психологически, жената може да се почувства застрашена, когато приятелят й гледа – и харесва – порно. Мисълта, че „той се възбужда от други жени”, лесно засяга чувството ни за собственост (и жените го имат!). Без значение дали приятелят й гледа XXL с нея или без нея, тя може да се почувства пренебрегната дотолкова, че никакви доводи да не могат да я убедят, че в това няма нищо страшно.