Един от най-вълнуващите въпроси за тийнейджърите е размерът на пениса, нормалната му дължина и доколко е важно неговото значение. Пенисът търпи развитие в пубертета и приблизителните стойности за неговия нормален растеж ще бъдат посочени в статията.

Размерът
В повечето случаи тийнейджърите смятат, че пенисът им не е достатъчно голям, особено като се има предвид, колко са обсебени от порно актьорите, където размерите им са по-скоро изключение за нормалните представи, отколкото обичайни. Обикновено пенисите, макар да имат разлики в невъзбудено състояние, то в ерекция те са приблизително равни. Специалистите, говорейки за нормалната дължина на пениса, споменават 13-15 сантиметра в еректирало състояние. Ето и малко статистика за развитието на пениса в отделните възрастови периоди:
- от 12 до 14 години, от 6 до 14 cm
- от 14 до 16 години, от 10 до 15 cm
- от 16 до 18 години от 12 до 17 cm


И все пак темповете на ръст са строго индивидуални, така че са възможни отклонения.
Размерът оказва се далеч не е най-важният елемент за успешен любовник и хората, които имат такава представа, то това се дължи на тяхната първичност и липса на истински усет на любовта. Прелестите на мъжете обикновено са сравнително еднакви, а специалистите посочват още, че реално 13 сантиметра са достатъчни за пълното задоволяване на дамата.

Дълбочина на влагалище
Точно на тези стойности се дължи и изводът за идеалния размер, който може да бъде достатъчно задоволителен за жените. Дълбочината на влагалището е между 10 и 12 сантиметра, така че сами можете да стигнете до извода колко дълъг пенис би бил достатъчен за пълноценното усещане.