Сигурна съм, че дори само за заглавието на тази статия ще получа хиляди негативни писъмца, но все пак съм длъжна да я публикувам. Предполагам, че и на вас ще ви хареса. Почти всички тийнейджъри имат проблем с намирането на място където да правят секс.
Факт е, че тийнейджърите водят полов живот. Някой от 12 годишни, други от 13, по-често започват между 14 и 16 и сравнително рядко между 16 и 18 години. Тези данни са неоспорими и не веднъж са изнасяни в пресата. Нито родителите, нито медиите, нито обществото е способно да спре тийнейджърите, когато са взели решение да правят секс... също така и липсата на "терен" не е пречка. Обществените места дори се оказват предпочитани от младите. Ето на какви места правят секс тийнейджърите, които нямат възможност да се усамотят в къщи: в гората, парка, тоалетната на заведение, тоалетните на училището, зад блока, "пред пощата", киното, дискотеката, колата на гаджето, "в морето пред погледа на техните", автобуса, входа/стълбището, на стадиона.
На някой тези места изглеждат странно. Интересно е обаче, че тези места се предпочитат не само поради липса на други такива. Те са интересни и заради тръпката, че може да те види или хване някой. Това увеличава нивото на адреналина, което допълнително ускорява отделянето на ендорфини - хормоните на удоволствието. За умишленото използване на подобни места говори и факта, че много от тийнейджърите споделят, че ходят на кино или дискотека само за да правят секс там.

Какви рискове крие секса на публично място?

Сексът на публично място по-често е само орален. Но не рядко се прави и вагинален секс на публично място, стига ситуацията да предразполага. Този тип секс обаче крие и някой рискове, които трябва да се имат предвид. Така както използвате презервативи, за да се предпазите от венерически заболявания и бременност трябва да имате предвид и тези рискове за някой от, които дори не сте предполагали.

1.Може и да ви е странно, но за подобно действие можете да бъдете арестувани от патрулиращи (и не само) полицаи. Дори "извършителите" да са под 18 със сигурност родителите ви ще бъдат повикани и ще стане по-кофти от колкото да ви бяха сгащили със свалени гащи у вас. Но ако сте над 18... ще трябва освен срама да понесете и някой друг акт или дело за хулиганство или нещо подобно. Все пак законите са си закони...

2.Болести и инфекции... това е доста по-сериозно от риск номер 1. Докато там всичко се изчерпва със срама и записки в досието ви то тук нещата могат да загрубеят. На публични места често позата и местата на които се подпирате и допирате се диктуват от обстановката. Дали ще е в дискотека, тоалетна, на пейка в парка, до някое дърво имайте предвид, че всяка повърхност до която се допирате е мръсна независимо, че може да изглежда чиста. Опитайте се да намалите допира до всякакви стени, дивани, седалки или всичко, което ползвате да се подпирате. Ако се допирате до нещо се постарайте да няма пряк допир до половите ви органи, защото това може да ви докара неизвестни инфекции включително хепатит, трипер, сифилис... или най-малкото гъбички.

3.Когато е зима или просто е по-студено (защото знам, че температурата по никакъв начин не може да ви спре) постарайте се да не е на открито. Едно сексуално изживяване на студа макар и да не го усещате веднага може да ви докара най-малкото един цистит или други подобни все "хубави" заболявания на отделителната и половата система и заради няколко минути удоволствие да страдате една седмица.

Тази статия няма за цел да поощрява към безразборен и/или секс на публични места. Той обаче е част от ежедневието на тийнейджърите.